luni, 10 septembrie 2012

AMINTIRI ȘI VREMURI, MONȘER



      Nebună, sunt nebună de legat și aiurită și... doamneee o sa cobor vreodată dintre nori?
      - Bună ziua , mi-a dat Mirela numarul d-voastra de telefon și v-a recomandat insistent, am auzit că aveți prețuri foarte bune. Aș dori să-mi faceți programare pentru un epilat inghinal , știu că faceți brazilian sau știti ce... mai bine total că cine știe când mai am timp sa vin. Prietenei mele îi turuie gura mai abitir ca a primarului în campania electorală. Aș dori marți la ora... poftim ? Ccuuuum??? Nu sunteti domnisoara Gabi cosmeticiana ? Pai nu, că sunteți bărbat, acum vă aud vocea. Ooooo...mă scuzați... mii de scuze ... e atat de penibil, să nu vă supărați pe ea ...e ...e...doar ...Mirela.
       E roșie la față și transpirată ca și acum ar fi ars-o o zi întreagă soarele, se uită stupefiată la mine dar eu o privesc cu candoare și nu ințeleg ce are... doar am vazut bine, Gabi 07243... ce atâta tevatură și-o fi schimbat fata telefonul sau ce naiba.. .e cazul sa ne ia cu leșin?
      Zău exagerează, ce naiba amplifică orice nimic, chiar așa să reacționezi, în fine să trec cu vederea că-i fată bună totuși... hai că mi se arde prajitura și ciorba fierbe, e gata îndată.


Ce naiba m-o fi apucat atâta bucătăreală când e așa soare și cald afară, cred că-i grozav pe malul marii... și apoi am văzut și rochia aia in vitrină la Olga și poșeta care se asorta... au haine grozave acolo... Gândurile îmi trec vertiginos prin minte, e drept cam multe odată, se bulucesc, se amestecă, mă amețesc...

      - Dementooooo, Mirelaaaaa, cine-i Gabi Ștefan, spuneeeee, ce numar mi-ai dat???
Încremenesc și simt cum un val... ce zic eu, un tsunami de rușine mă cuprinde. Mă așez pe scaun, stau o clipa așa... și izbucnesc turbată intr-un râs nebunesc, ma inec, beau apă și iar hohotesc.
- Caragiale, ha ha, parcă am fi în Caragiale!
       Gabi e cosmeticiana mea și tot Gabi e avocatul de la București pe care îl cunosc de mult timp. În agenda telefonului meu, ei se deosebesc doar printr-o literă adaugată prenumelui... Gabi C(cosmetica) si Gabi A(avocat)

        Suntem două zăpăcite care râdem, râdem și ne simțim ca niște copii ghiduși care au făcut o boacănă. Ne distrăm copilarește și parcă viața clocotește în noi mai abitir ca-n adolescență. Ieșim pe ușă, tropăim pe scari și mergem să vedem marea și pescărușii și cine știe, poate o înghețată la Peach Pitt...




  martie 2010