joi, 4 octombrie 2012

MI-EȘTI DRAGĂ FATĂ !



 Alergăm, muncim, ne creștem copiii daca avem,ne gândim să-i facem ... cândva, dacă nu-i avem, zidim case, cumpărăm aparatamente, mobile, covoare, facem rate sau ,,împrumutăm” de la părinți... cei care pot, injurăm cu obidă când ne găsim mașina lovită în parcare...(offf mașina frumoasă  cumpărată din Bulgaria fiindcă buzunarul românesc se deschide mai puțin peste graniță). Ne bucurăm și ne întristăm alternativ, zi după zi, ne trăim viața ca într-un montagne –russe, cu suspans, cu teamă și speranță deopotrivă adesea previzibil și plat.

  Zâmbim vinovate când mama ne trimite borcanele cu castraveți și zacuscă simțind că veleitățile noastre de gospodină s-au dus pe apa sâmbetei, ne bodogănim  partenerul  că nu știe sa schimbe garnitura la robinetul de la  chiuvetă și trebuie să chemam instalatorul, ne strâmbam dezaprobator când mai cere sare și acreala la ciorbă de parcă ne-ar subestima talentul de-a găti, ne mai cumpăram câte o rochie și o zdrăngănică  pe furiș, că musai trebuie și accesorizată, ne tundem și ne vopsim uneori fară sa fie nevoie, doar așa de draci, că ne-a enervat soacra sau el iar a băgat nu știu câți bani în mașină, ne machiem și ne ingrijim chipul, dăruim dragoste, atenție, timp, celor din apropierea noastră dar, câte dintre noi iși spun  așa, din când în când ,,mi-ești dragă fată,,... în oglinda?
        Câte dintre noi am facut mereu ce TREBUIE și nu ce ne doream, de câte ori am spus DA când de fapt simțeam NU  și de cate ori am spus ,,da mamă mi-e bine,, când poate, ne uitam spre cer ca la o ultimă scapare?
    Astăzi m-am trezit copleșită de razele soarelui, geamul de la dormitor le primește cu generozitate. M-am intins ca o pisică...bine hranită și mi-am dat seama, așa pe stomacul gol, că  tare-mi mai sunt dragă. Mi-am privit aripioarele care parcă aveau o curbură chiar  placută, mi-am atins locul unde ar fi trebuit sa fie patrațele pe abdomen, m-am gândit la dansatoarele de belly dance și m-am simțit   voluptoasă.
    Am deschis larg fereastra  să intre aerul  plăcut de afară și apoi cu ceașca de cafea în mână am întampinat încă o zi in care sunt sănatoasă  și-mi trimit cu drag  ocheade in oglindă.